Zabeležite konec zaposlitve

V 4PM smo posodobili funkcionalnost zaposlitev. Sedaj lahko uporabnikom določate poleg datuma začetka »od«, tudi datum konca zaposlitve “do” (za določen delovni čas ali prenehanje zaposlitve).

Določanje zaposlitve
Zaposlitve preverite v zavihku UDELEŽENCI, izberete izbrano osebo in kliknete na podzavihek ZAPOSLITEV. Vsak nov uporabnik ima zabeleženo privzeto zaposlitev, in sicer:

  • OD: nastavitve pri privzeti zaposlitvi ne morete urejati* (v ozadju beleži datum 1.1.1970)
  • DO: prazno (ker je privzeta zaposlitev za nedoločen čas)
  • tip zaposlitve: za nedoločen čas
  • delež delovnega časa na dan: za polni delovni čas

* v primeru, da želite določiti točen datum začetka zaposlitve, saj se ta pozna na določenih časovnicah, potem morate prvi privzeti zaposlitvi določiti datum DO npr. 1.2.1970 (A) in nato s klikom na gumb DODAJ (B) dodate novo zaposlitev, ki se začne na točno določen datum OD npr. 1.10.2020.

dodajanje zaposlitve

Predlagamo vam, da ob vnosu novega uporabniku temu takoj določite pravilno zaposlitev.

Opomba: Zaposlitev morajo imeti vsi uporabniki, ki vpisujejo ure. Uporabnikom, ki na dan vpisa ur nimajo aktivne zaposlitve bo vpis ur onemogočen.

 

Pošiljanje opomnikov za prenehanje zaposlitve
Zaposlitev smo dodatno nadgradili s pošiljanjem opomnikov. V SPLOŠNIH NASTAVITVAH (zgoraj desno) v OPOMNIKIH izberete »Opomnik za prenehanje zaposlitve« ter nastavite, da vam sistem dnevno, tedensko ali mesečno pošlje opomnik o prenehanju zaposlitve. V opomniku najdete tiste osebe, katerim se bliža datum konca pogodbe o zaposlitvi. Prejemnike opomnika določite sami.

zaposlitev opomnik

pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice