Zaklenitev obdobij urnih postavk na projektu

Ko poročate na sofinanciranih projektih se želite prepričati, da nihče ni urejal vrednosti in trajanja obdobij urnih postavk. Zato, da preprečite prepis stroškov dela oseb (ročen ali z uvozom), je zaklenitev le-teh ključnega pomena.

  • Preden vnesete novo letno urno postavko in začnete z zaklepanjem obdobij na določenem projektu, morate imeti urejena obdobja na projektih ter pravilno vnesene UP.
  • Četudi spremenite urno postavko na modelu projekta ali uvozite novo plačo, se urna postavka v zaklenjenem obdobju ne bo spremenila. Stroški dela bodo ostali poračunani z zaklenjeno UP.
  • Če vidite, da je za obdobje vpisana pravilna letna UP, obdobje zaklenite in si tako fiksirate UP za preračun stroškov v obdobju. S tem se izognete napačnim vnosom UP.

Obdobja urnih postavk lahko zaklepate le na posameznih projektih. V projektu kliknite na zavihek OBDOBJA URNIH POSTAVK. Poleg ikone za izbris in urejanje je sedaj na voljo ikona ključavnice, s katero lahko zaklenete obdobje UP.

zaklenitev UP 1

S klikom na ključavnico zaklenitev UP 2 zaklenem želeno obdobje (ključavnica je zaklenjena zaklenitev UP 3).

Zaklep prvega obdobja onemogoči urejanje in brisanje drugega, saj bi se ob brisanju/urejanju drugega obdobja datum zaključka prvega moral popraviti. Pozor – to ne pomeni, da je drugo obdobje zaklenjeno, zato bodite pozorni na ključavnicozaklenitev UP 2zaklenitev UP 3in ne na sivo barvo funkcij.

zaklenitev UP 4

 

Ko obdobje UP zaklenemo, je urejanje urne postavke na ekipi onemogočeno.

zaklenitev UP 5

 

 

 

pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice