Planiranje zasedenosti virov

Kako lahko izboljšate operativno učinkovitost?

Izkoristite maksimalne zmogljivosti svoje ekipe, bodite fleksibilni in sledite rokom, poteku aktivnosti ter prilagodite svoje resurse in roke tako, da bodo naloge končane pravočasno in uspešno.

Naštejemo lahko mnogo dejavnikov, ki vplivajo na uspešno zaključene poslovne akcije. Vsekakor pa so ključ do uspeha podjetij oz. posameznih projektov prav zaposleni. Zato je toliko bolj pomembno, da vodje oddelkov, projektov ali kadrovska služba prepoznajo potrebo po fleksibilnem načrtovanju zaposlenih.

4PM-u smo dodali dodatne funkcionalnosti, zato da je planiranje lažje, bolj realno in fleksibilnejše. Dopolnili smo:

  1. upoštevanje preostanka planiranih ur,
  2. zamujanje naloge in planiranih ur na njej,
  3. upoštevanje pavšalnih obremenitev posameznikov.

 

zasedenost virov

 

1. Po novem se upoštevajo že opravljene ure na nalogi, kar pomeni, da nam je na voljo zasedenost, ki upošteva le preostanek planiranih ur v obdobju trajanja naloge

2. V primeru, da naloga ni pravočasno zaključena, vendar na njej še ostajajo planirane ure, se preostanek le-teh šteje naprej (izven končnega datuma naloge) po sorazmerni porazdelitvi, vse do porabe ur.

3. Plan zasedenosti zdaj omogoča tudi, da se nekatere vrste dela ne prikazujejo v izračunu zasedenosti in se potemtakem ne štejejo v obremenitev posameznikov ali skupin (npr. vzdrževanje, administracija). Lahko pa posameznikom definirate »pavšalno planirano zasedenost«, tako, da vsakemu zaposlencu dodate delež razpoložljivosti.

 

Več o planiranju zasedenosti virov: https://help.4pm.si/index.php/Persons_utilization/sl/

pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice