Zakaj IT podpora za vodenje projektov?

Uspešne organizacije se pogosto znajdejo na točki, ko preprosto in transparentno vodenje projektov ni več mogoče:

  • poveča se število projektov,
  • število zaposlenih in obseg dela,
  • poslovanje na različnih lokacijah, v mednarodnem okolju, itn.

Zato ni nenavadno, da organizacije preseneti situacija, v kateri ne morejo več obvladovati projektov, se zanašati le na eno osebo, zapiske in komentarje o projektih - pomembne informacije se pogosto zgubljajo in niso dostopne v pravem trenutku.

Program za vodenje projektov 4PM združi projektne ekipe, pomaga pri nadzoru časa in stroškov, ter izboljša sodelovanje. Uporaba 4PM za vodenje projektov pomeni, da vsi člani projektne ekipe uporabljajo isto orodje, se ravnajo po istih standardih, imajo jasno določene vloge v projektu, naloge in odgovornosti.

4PM strokovnjaki vam svetujemo pri uvedbi računalniške podpore za vodenje projektov, pri vodenju projektov in pripravi projektov za razpise.

Pokličite nas na 05 30 290 70 oz. nam pišite: .


Zakaj se odločiti za informacijsko podporo za vodenje projektov?


LAŽJE VODENJE PROJEKTOV

Spletna informacijska podpora je prilagodljiva potrebam organizacije in posameznikov v ekipi. Na enem mestu so zbrani vsi podatki o vseh projektih in delu v organizaciji. Projektni vodje  načrtujejo naloge in zasedenost ekipe, spremljajo projekt, skrbijo za časovne okvirje projekta, ocenjujejo tveganje… Poročila so pripravljena sproti, z enkratnim vpisovanjem (poročanjem) opravljenega dela in nastalih stroškov ter komentarjev.

NAČRTOVANJE VIROV

Informacijska podpora za vodenje projektov pomaga tudi pri fleksibilnem načrtovanju zasedenosti virov: ljudi, denarja, časa in znanja, opreme. Za uspešnost projekta je pomembno, da prave naloge dodelite pravim osebam, ki bodo opravljale naloge v pravih časovnih okvirjih.

SODELOVANJE IN SKUPINSKO DELO

Projektne informacije so dostopne od kjer koli, kadar koli. Začetek uporabe aplikacije zelo , še posebej, ker je 4PM enostaven za uporabo. Varnost in zaščita podatkov sta za nas vedno prioriteta.

KOMUNIKACIJSKO ORODJE ZA PROJEKTNO EKIPO

Globalna komunikacija je dejstvo, s katerim se srečuje vedno več mednarodnih projektnih ekip, ne glede na sektor v katerem delujejo. Prav zato je tudi za delovanje takih ekip pomembno enotno orodje, ki premaguje jezikovne in kulturne ovire.

SLEDENJE SPREMEMBAM IN OCENJEVANJE

Pri vsem tem pa je pomembno, da tudi programska rešitev omogoča stalno ocenjevanje izvedbe projekta, sledenje spremembam (prioritete, zamenjave), proračuna, nalogam. Le taka podpora lahko doda največjo vrednost strateškim ciljem katere koli organizacije.

NAMESTO ZAKLJUČKA
ne glede na to, ali je uporaba IT podpore za vodenje projektov v majhnih organizacijah ali v velikih organizacijah, uvedba mora prispevati k izboljšavi vodenja projektov in uspešnosti projektov. Seveda je pri tem ključna močna podpora vodstva. Več o tem preberite v članku Kako uvesti informacijsko podporo za projektno vodenje v podjetje.

pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice