Vodenje projektov s pomočjo ragbija?

datum: 24.05.2016

kategorija: sporočilo za javnost

V gruču do uspeha je prva slovenska knjiga o načinu projektnega dela, ki že dolgo velja za najuspešnejšega v IT industriji. Veseli smo, da je tudi 4PM pripomogel k izidu knjige.

Jeff Sutherland: V gruču do uspeha

Scrum

V gruču do uspeha je prva slovenska knjiga o načinu projektnega dela, ki že dolgo velja za najuspešnejšega v IT industriji. Čeprav metoda gruč (angl. Scrum) izhaja iz področja razvijanja programske opreme, so ga kmalu začela uporabljati podjetja iz vseh področij. Poleg velikanov, kot so FBI, Amazon in Facebook, so pristop v zadnjih letih uspešno posvojila tudi mnoga slovenska podjetja.

Pionir metodologije Scrum Jeff Sutherland je kmalu ugotovil, da koristi Scruma niso omejene le na razvijanje programske opreme, zato ga je uspešno prilagodil tudi ostalim področjem, kot so finance, zdravstvo, visoko šolstvo in telekomunikacije.

Gruč je skrbno izbrana slovenska ustreznica angleške besede scrum, ki je nastala zaradi pomembnosti izražanja zapletenih in novih pojmov v lastnem jeziku. Nenavadno ime metode izhaja iz elementa ragbija, v katerem ekipa skupaj poskuša spraviti žogo do konca igrišča, kar imenujemo gruč ali skram (angl. Scrum). Ker obstaja med gručem pri ragbiju in gručem pri delu veliko povezav, boste v knjigi našli tudi opis, pravila in pozitivne učinke ragbija.

Mnenja uporabnikov

Metodi Scrum se je treba posvetiti in jo aplicirati v vsej svoji meri, da lahko pokaže svoje prednosti. Če se ji ljudje resnično predajo, so rezultati lahko fantastični.

– Voranc Kutnik, ustanovitelj podjetja Agilspot d.o.o.

Znan je Darwinov izrek o spremembah kot edini stalnici v življenju. Ne najhitrejši, ne najmočnejši … preživeli bodo tisti, ki se bodo najhitreje prilagodili spremembam.

– Jaka Kladnik, Digital Marketing Manager

Scrum vas sleče. Na začetku vam bo morda na trenutke nerodno, ko pa se boste na občutek in učinkovitost navadili, si ne boste več želeli delati na drug način.

– Tilen Travnik, soustanovitelj in partner podjetja D Labs

Očarljivo, prepričljivo in izjemno praktično ... Osupljivo, ta knjiga vam ne bo samo olajšala dela doma in v službi, ampak bo zaradi nje vaše življenje tudi boljše in srečnejše.

– Shawn Achor, avtor prodajnih uspešnic z lestvice v New York Timesu Before Happiness in The Happiness Advantage

Lepota Scruma je, da lahko njegova načela in strategije uporabite v celoti ali delno – za organiziranje, načrtovanje in izvedbo katerega koli projekta, od implementacije nove programske opreme do načrtovanja dogodka ali večanja mladega podjetja.

– Success Magazine

 

Povečajmo delovno učinkovitost!

Za več informacij in mnenja uporabnikov obiščite

 

pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice