Poročanje na projektu »Mladi raziskovalec iz gospodarstva – generacija 2010«

datum: 02.06.2011

kategorija: sporočilo za javnost

Letošnja generacija mladih raziskovalcev iz gospodarstva je pred dobrim tednom dni oddala 1. (vsebinsko in finančno) poročilo. Upamo, da bo dopolnitev čim manj in zato nakazila čim hitrejša.

Na Tehnološki agenciji RS (TIA) smo se pozanimali katere so najpogostejše napake, ki se pojavljajo pri poročanju mladih raziskovalcev. Izpostavili so:
- napake, ki izhajajo iz tega, da mladi raziskovalci ne preberejo navodil za izpolnjevanje obrazcev za poročanje,
- površnost pri izpolnjevanju obrazcev za poročanje,
- neupoštevanje odobrenih končnih verzij poročil prejetih s strani skrbnika pogodbe na TIA,
- uporaba obrazcev s predhodnih obdobij poročanja (ob tem ostane veliko podatkov nespremenjenih – se ne nanašajo na tekoče obdobje poročanje).

Da bo poročanje in črpanje sredstev čim uspešnejše vam zato priporočamo:
- sprotno delo, saj se tako izognemo napakam, ki jih pri pripravljanju poročila tik pred oddajo mimogrede storimo,
- redno komunikacijo med vsemi sodelujočimi,
- natančnost pri pripravi finančnega in vsebinskega dela poročila, ki jo zagotovimo z dobro pripravljenim finančnim planom, pregledom nad realiziranimi stroški, dobro definiranimi aktivnostmi,
- upoštevanje pogodbenih obveznosti in navodil s strani TIA,
- preverjanje upravičenosti stroškov pri skrbniku pogodbe itd.

Vse skupaj je bistveno lažje in preglednejše s programsko opremo 4PM (www.4pm.si), kar lahko tudi potrdijo naši uporabniki, ki so v 4PM že pripravljali celotno poročilo.

Ne pozabite, da morate razpoložljiva sredstva za materialne in nematerialne stroške za obdobje od 1. 2. 2011 do 31. 7. 2011 počrpati najkasneje do 22. 8. 2011. V nasprotnem primeru ostanejo neizkoriščena.

Naš namig - amortizacija programske opreme 4PM ter najem superračunalnika za opravljanje analiz in kalkulacij upravičen strošek, ki ga lahko že uveljavljate pri poročanju.

Nakup ali najem specialne opreme je lahko znaten finančni zalogaj, zato smo pripravili posebej ugodne plačilne pogoje, ki so vezani na predplačila (predvidoma v drugi polovici junija), ki jih skoraj vsi nestrpno pričakujemo.

Datum oddaje 2. poročila (22. 8. 2011) bo kmalu tu, zato že sedaj razmislite o tem, kako boste izkoristili sredstva, ki so vam na voljo.

Za dodatne informacije smo vam na razpolago na tel. št.: 05 302 90 70 in na e-naslovu: nastja.tomsic@arctur.si.
pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice