Vodenje kulturnih projektov - projekt Oder za vse

datum: 01.03.2010

kategorija: sporočilo za javnost

V okviru projekta Oder za vse poteka usposabljanje Kulturni menedžment in projektno vodenje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti, 4PM bo predstavljen kot orodje za informacijsko podporo vodenju projektov. Izvedba usposabljanja omogoča nemoteno vključevanje invalidov in s tem izboljšuje možnosti za njihovo enakopravno sodelovanje v funkcijah upravljanja kulturnih dejavnosti. Usposabljanje bo potekalo med 22. in 25. februarjem.

Svoj prispevek k izobraževanju bo pripravila tudi ekipa 4PM.

Iz programa:
Vodenje ljubiteljskih skupin mora biti kljub naravi delovanja takšne skupine profesionalno, čeravno v mnogih primerih to ne pomeni tudi plačano. Strokovna znanja na področju vodenja, projektnega vodenja in internega komuniciranja v delovnih skupinah so namreč izrednega pomena za uspešno delovanje skupin na kateremkoli področju, še posebej to velja za področje kulture.

Vsebinska in organizacijska sestava programa je takšna, da ustreza tudi kriterijem oziroma zahtevam po vsebinah za trajnostni razvoj in omogoča enake možnosti za vse. Hkrati program vsebuje razvoj znanja na področju uporabe informacijske tehnologije ter razvoj drugih funkcionalnih znanj.

Poleg mentorjev in vodij društev in drugih ljubiteljskih skupin na usposabljanje vabimo tudi učitelje - mentorje v šolah in drugih zavodih, ki svojo snovno dejavnost razširjajo s delovanjem na kulturnem področju.

Objavljamo utrinke iz predavanja:

Kako voditi projekte v nevladnih organizacijah

Uporaba informacijske podpore za vodenje projektov olajša delo
pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice