Arctur ponovo prestavlja tehnološke dosežke na višjo raven

datum: 11.09.2009

kategorija: sporočilo za javnost

Že poldrugo desetletje Arctur uspešno predstavlja inovacije, uvaja, implementira in razvija nove informacijske tehnologije. Nov mejnik v neprestanem razvoju je predstavila naša ekipa razvoja sodobnih Javanskih aplikacij.

Platformo inovativne, široko uporabljane rešitev 4PM smo posodobili in jo osnovali na JBoss Enterprise Application Platform, ki je vodilna platforma za inovativne in prilagodljive Java rešitve. Jedro nove platforme je aplikacijski strežnik JBoss AS z ogrodjem JBoss Seam. S kombinacijo ciljno-neodvisnega hranjenje podatkov (ORM) v poljubni podatkovni zbirki (Oracle, MS SQL Server, MySQL ...) odseva nova rešitev vrhunec današnjih tehnologij in tako predstavlja temelj sodobnemu elektronskemu poslovanju.

Poleg posodobitve programske platforme smo posodobili tudi naš podatkovni center (datacenter). Med prvimi v Sloveniji smo v produkciji uspešno pognali polno virtualiziran strežniški sistem, osnovan na platformi VMware vSpere 4.0. Novi strežniki so osnovani na revolucionarni tehnologiji Intel Nehalem, za hrambo podatkov pa uporabljajo Infortrend SAN omrežje. Predstavljajo odlično podlago za virtualizirano okolje, ki nam omogoča kar največjo možno izrabo strežniških resursov in hkrati občutno zniža porabo električne energije, skladno z našo usmeritvijo zelenega upravljanja podatkovnih centrov.

Prilagodljivo, razširljivo in homogeno novo okolje nam je omogočilo povezavo JBoss aplikacijskih strežnikov v sodobno gručo (cluster), ki zagotavlja tako rekoč neskončno mnogo resursov in s tem optimalno delovanje naših rešitev pri poljubnih obremenitvah.

Nova znanja, izkušnje in inovacije bomo kakopak uporabili v nadaljnjem, neprestanem razvoju, tudi v projektih, kjer bomo zagotovo ponovno prestavljali tehnološke mejnike (glej Na Goriškem se razvija sodobna platforma za napredne numerične simulacije).
pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice