O vodenju in obvladovanju projektov na strokovnem izobraževanju v podjetju DDC

datum: 11.02.2009

kategorija: sporočilo za javnost

Največje slovensko inženirsko podjetje DDC, družba za svetovanje in inženiring, d. o. o., je v februarju organiziralo tradicionalno strokovno izobraževanje za vodstvo podjetja. Izobraževanja se je udeležilo skoraj 200 zaposlenih. Letos smo se strokovnim predavateljem pridružili tudi mi.

O značilnostih vodenja in obvladovanja projektov v inženirskih podjetjih je spregovoril Tomi Ilijaš, direktor Arctur, d. o. o.. Inženirsko delo je odgovorno, saj so posledice lahko zelo hude in tudi drage. Delo je pogosto zaznamovano z nepredvidljivimi zapleti, ki zahtevajo hitro ukrepanje in dodatno, nenačrtovano delo. Obseg dela in kompleksnost projektov zahtevajo tudi povezanost z zunanjimi partnerskimi organizacijami. Časovni, stroškovni in mnogi drugi pritiski prepogosto vplivajo na končno uspešnost projektov.

Tomi Ilijaš o značilnostih vodenja in obvladovanja projektov v inženirskih podjetjihPravilen pristop k vodenju inženirskih projektov – upoštevanje vseh vplivnih faktorjev, učinkovita komunikacija znotraj projektne skupine, načrtovanje in sledenje delu in nalogam, enostavna izmenjava dokumentacije, celoviti pregledi finančnih tokov … lahko pripomore h končnemu rezultatu. Če pa uporabimo še pravo orodje, pa lahko tudi projektno vodenje postane užitek. Kako je to mogoče, je prikazala Martina Cvetrežnik, produktni vodja 4PM. Z uporabo spletne aplikacije 4PM je na realnem projektu družbe DDC demonstrirala primer vodenja kompleksnega inženirskega projekta.


Vodenje projektov s 4PMMartina Cvetrežnik - prikaz vodenja projekta s 4PM


Prisotne so najbolj navdušili enostavna uporaba in možnosti različnih pregledov in analiz, ki jih 4PM omogoča. Predavanje je bilo med slušatelji lepo sprejeto, saj smo si prislužili bučen aplavz.
pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice