Projektno vodenje v kriznih časih

datum: 15.12.2008

kategorija: sporočilo za javnost

Projektno vodenje v kriznih časih

Tudi slovenska podjetja se morajo soočati s svetovno krizo in negotovostjo, zato je nujna prilagoditev poslovanja nepredvidljivim razmeram na svetovnem trgu. Podjetja morajo poiskati notranje rezerve, obdržati ključne zaposlene in se usmeriti na prioritetna tržišča na globalnem trgu, saj je to ključnega pomena za uspešno poslovanje. O tem so se strinjali tudi številni udeleženci posveta o »možnostih delodajalcev v času gospodarske krize«, ki so ga v začetku decembra organizirali na GZS.

Izkoristite krizne čase sebi v prid

Vas zanima, kaj lahko podjetja storijo sama? Potrebna je natančna analiza poslovanja preteklega dela in postaviti načrte za naprej. Odkriti je treba skrite notranje rezerve, optimizirati delovne procese, izboljšati komunikacijo v podjetju in z zunanjimi partnerji, povečati učinkovitost, izboljšati nadzor nad stroški …

Konkurenčno prednost bodo obdržala samo tista podjetja, ki bodo obdržala ključne kadre in skupine, ki se bodo lahko osredotočali na tisto, kar najbolje znajo. Poslovanje je treba prilagoditi novim razmeram, saj dolgoročno preživijo le tisti, ki so najbolje prilagodljivi.

In kaj ima to skupnega s projektnim vodenjem?

Za uspešno prilagoditev krizi potrebujemo načrt. Določiti moramo prioritetne cilje in vključiti prave ljudi v procese. Spremljati moramo stroške na vseh področjih in tudi izvajanje zastavljenih nalog. Vse to pa je del projektnega vodenja.

4PM je orodje, s katerim bo projektno vodenje tudi v časih krize užitek, saj omogoča:
 • enostavno vodenje, načrtovanje in spremljanje projekta,

 • boljšo učinkovitost projektnih skupin – izboljšana komunikacija in sodelovanje,

 • natančno opredelitev nalog,

 • sprotno in natančno spremljanje finančne odgovornosti,

 • manjšo verjetnost napak in stresa.


 • Ne verjamete? Nič ne boste prikrajšani, če nas pokličite na 05 302 90 70 ali nam pišite na in se dogovorite za brezplačno predstavitev. Da boste lahko sami spoznali vse lastnosti 4PM, vam bomo omogočili dostop do 4PM DEMO – popolnoma brez obveznosti.
  pogovor v živo
  4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

  Brezplačen preizkus 4PM

  Naročanje na novice