ARCTUR nagrajen na izboru za inovacijo leta 2005

datum: 09.06.2006

kategorija: sporočilo za javnost

Družba Arctur je prejela bronasto priznanje za inovacijo za leto 2005, ki ga je podelila Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za severno Primorsko. Družbi Arctur je bilo prizanje podeljeno za razvoj spletne aplikacije za projektno vodenje dela, ki jo bo v teh dneh začela tržiti pod imenom PVD.

Družba Arctur že nekaj let sodi v sam vrh slovenskih podjetij s področja spletnih tehnologij. Za delovanje na tem področju je seveda nujno slediti najodobnejših tehnološkim trendom ter sproti vlagati v znanje in izpopolnjevanje. Tak pristop k delu logično vodi v prizadevanje po uporabi novih znanj in spoznanj v praksi. Pri Arcturju je bilo v preteklih letih na ta način razvitih kar nekaj programskih izdelkov, od bolj splošnih (urejevalnik vsebin ADS s pripadajočimi funkcionalnimi moduli, sporočilni sistem GIDS, ...), do visoko specializiranih (aplikacije Urnik, Dopusti, Spletni CV, ...). Prejeto priznanje je še eno potrdilo pravilnosti takega načina dela seveda močna vzpodbuda za prihodnje.

PVD je spletna aplikacija za podporo projektnemu vodenju. Z njeno uporabo lahko manjše projektne skupine bistveno izboljšajo delovno učinkovitost, saj omogoča večnivojski pregled nad stanjem posameznega projekta: od zadolžitev in obremenitev posameznikov, sledenja mejnikov do spremljanja vseh stroškov in prihodkov. Aplikacija se naslanja na procese posamezne družbe in je tako neposredno povezana s sistemom vodenja kakovosti ISO 9000. Njeni moduli so smiselno povezani tako s CRM (projektna in druga komunikacija z naročniki) kot tudi s HRM (sledenje uspešnosti posameznega zaposlenca, komuniciranje znotraj projektnih skupin,..). Pomembna odlika inovacije je uporaba sodobnih odprtokodnih spletnih tehnologij, ki omogočajo krajevno porazdeljenost članov projektnega tima ter učinkovito izmenjavo podatkov med različnimi računalniškimi platformami.

Funkcionalna logika spletne aplikacije je zgrajena za globalno tržišče, določene specifične značilnosti (potni stroški ipd.) pa so namenjene slovenskemu trgu. Glede na analize trga, je PVD edinstvena rešitev, ki integrira projektno vodenje, ISO 9001 ter HRM/CRM. Kupci so mala in srednja podjetja, ki so projektno ali matrično organizirana (projektantski biroji, softverske hiše, svetovalne firme ipd), še posebej če imajo (lastne ali zunanje) sodelavce, ki delajo na drugih lokacijah (lahko tudi mednarodni projekti ipd). Izjemno učinkovit je lahko PVD prav pri prijavi in vodenju evropskih projektov.
pogovor v živo
4PM FreeBrezplačen preizkus 4PM

Brezplačen preizkus 4PM

Naročanje na novice